ציון חסיד
מר ציון חסיד, איש ירושלים וחלק בלתי נפרד מבניית העיר כבר חמישה עשורים.
ציון חסיד נולד בשנת 1940 באיראן ונקרא על שמה של ירושלים. בשנת 1962 התקבל ציון ללימודי רפואה בטהרן, אך החליט לוותר על הלימודים ורתם את משפחתו להגשמת חלום העלייה לארץ ישראל בשנת 1963.
ציון שירת בצבא בחיל הרגלים והשתתף במלחמות ששת הימים ויום כיפור.
חלומו הגדול של העולה הצעיר היה לחיות בעיר ירושלים ולבנות אותה באמונה ובכבוד, כפי שחונך על ידי אביו. תחילה עבד כפועל בניין מן השורה, כשהוא לומד את המקצוע מטובי אנשי הבניין בירושלים של אותם זמנים.
בשנת 1968 ייסד ציון חסיד את חברת "אחים חסיד", ומאז ועד היום משמש כיושב ראש החברה. לצדו מנהלים את החברה שלושת בניו, שלמה, שרון ושי, אשר כמוהו למדו את תחום הבנייה מיסודותיו. ערכי היושר, אמינות, חריצות כפיים ושמירה על יופייה של העיר ממשיכים להתוות את הדרך עבור ציון וחברתו.
ציון חסיד נמנה עם צמרת הקבלנים בירושלים, חבר בארגון הקבלנים בירושלים וחבר התאחדות בוני הארץ.
חברת "אחים חסיד" בנתה לאורך השנים מאות יחידות דיור ברחבי ירושלים כאשר תנופת הבנייה נמשכת גם כיום עם פרויקטי דיור, מסחר ומלונאות נוספים הנמצאים בשלבי הקמה שונים במספר שכונות בבירה.
לציון חשובה הנתינה לזולת והמעורבות החברתית. לפניו עומדים תמיד ערכי הציונות, התרומה, הנתינה וההתנדבות, וכמו בתחילת הדרך, כך גם לכל אורכה – הקפיד ציון להעניק לירושלים ותושביה, בשמחה, ומכל הלב.
פעילותו הציבורית של מר ציון חסיד כוללת כהונה כיו"ר ארגון הגג של יהודי איראן בישראל, חברות בנשיאות התאחדות בוני הארץ, ובעבר שימש חבר בהנהלת ארגון הקבלנים בירושלים. ציון הינו חבר בארגון הבונים החופשיים בירושלים מזה 15 שנה, ואף כיהן כנשיאם במשך שלוש שנים. כל הנ"ל כמובן, בהתנדבות מלאה.
עזרה לזולת וסולידריות חברתית הן נר לרגליו של ציון חסיד; הוא יזם והקים את מרכז התרבות "בית חסיד" בו מתקיים מגוון רחב של פעילויות תרבות, חברה ופנאי למען הקהילה ללא תשלום. פעילותו החברתית כוללת תרומה והתנדבות במספר עמותות וארגונים חברתיים בירושלים כדוגמת: מרכז תל"ם, מדרשת 'נשמת', עמותת התחברות, עמותת אב"א ועוד.
ציון חסיד ומשפחתו הקימו את סלון הכלות החברתי "עדי'ה" – התורם עשרות שמלות כלה, תסרוקות ואיפור לכלות מירושלים והסביבה.
לאורך השנים ועד היום תורם ציון כספים ומזון למשפחות נזקקות, לפני החגים ובמהלך השנה.
ציון גם נרתם במשך השנים בעתות של צורך לאומי או מקומי – כך שיכן משפחות שנותרו ללא עליית גג בעקבות פיצוץ הגז בגילה בפרויקט 'גני ציון' של חברת אחים חסיד ללא תשלום, אירח בירושלים עשרות משפחות מהדרום במהלך מבצע "צוק איתן" ותרם אירועי הוקרה וחוויה לחיילים, עולים, ילדים ועוד.
תרומתו התרבותית של ציון לעיר ירושלים כוללת אירוח אירועים ומפגשים חברתיים ותרבותיים במרכז "בית חסיד" אשר הקים. המרכז משמש גם כבית כנסת בשבתות וחגים ונתרם ללא תמורה, לטובת הקהילה שבסביבה.
בניית מרכז תרבות ומוזיקה לרווחת תושבי שכונת קטמונים והסביבה בפרט ולתושבי העיר בכלל והשתתפות בשיפוץ וחידוש גן הסוס שבמרכז העיר ברח' קינג ג'ורג' מהווים גם הם נדבך חשוב בתרומתו של ציון לתרבות בירושלים.
מורשת ישראל והיהדות קרובים לליבו של ציון חסיד. חברת ״אחים חסיד״ בראשות ציון בנתה את בית הכנסת המפואר "תפארת ציון ושרה" בשכונת חומת שמואל ובתי כנסת נוספים, ביניהם "כותל המזרח" בפסגת זאב, "יונתן בן עוזיאל" בבית שמש, וכן תרומת מספר ספרי תורה וכן ספרי קודש לבתי הכנסת הנ"ל. כל אלו מומנו, ועדיין מממנים בחלקם את אחזקתם באופן מלא ע"י חברת "אחים חסיד" בראשותו של ציון חסיד.
כשמו "ציון", כך הוא – אוהב ציון ובונה ירושלים.